Grandcafe de Blusser

Nationale Horeca Cadeaukaart Beusichem Grandcafe de Blusser
Eten
Adres
Markt 29A
4112JR Beusichem
Telefoon
+31 (0)345 502211
Nationale Horeca Cadeaukaart Beusichem Grandcafe de Blusser

Wij hopen u binnenkort van harte welkom te kunnen heten in Grandcafé "De Blusser". Hieronder volgt een korte beschrijving van de historie van ons pand, de paardenmarkt en de kerk. Van oudsher is ons pand een paardenschuur geweest. In 1983 is deze omgebouwd tot Brandweerkazerne.

In 2004 is de Brandweer naar een ander pand gegaan en is de kazerne omgebouwd tot een Grandcafé. Ieder derde weekeinde in juni staat ons dorp in het teken van de paardenmarkt. Sinds 1461 wordt deze markt gehouden. Deze markt was internationaal zeer bekend. Er kwamen naast veel Nederlandse kooplui ook Duitsers, Zwitsers, Fransen, Russen, en de uit Spanje verdreven Arabieren. 
 

Vooral de Russen waren uitstekende paardenkenners. Op de markt waren diverse tolken, en een tijdelijk wisselkantoor aanwezig. In 1867 kwamen er 2258 paarden, 923 schapen, 246 varkens een 30 hengsten voor handel naar de paardenmarkt. Tegenwoordig is de paardenmarkt uitgegroeid tot een feestweekeinde met allerlei activiteiten, zoals de kermis, de paardenkeuring, een braderie en diverse artiesten in de tijdelijke feesttent op de markt. 
 

De kerktoren die u tegenover "De Blusser" aantreft, stamt uit de 12e eeuw en is een Romaanse toren, waarvan er slechts enkele in Nederland zijn. Na een brand in 1422 bleef slechts het onderste gedeelte gespaard. Kerk en toren zijn herbouwd en in 1956 is de toren gerestaureerd. De vier hoeken van de toren wijzen de vier windrichtingen aan. Na dit kleine stukje historie hopen wij dat U zult genieten van ons Grandcafé.  

 

De Nationale Horeca Cadeaukaart is exclusief te besteden aan eten, drinken en overnachtingen.

Nationale Horeca Cadeaukaart wordt beoordeeld met een
8.4/10
90% beveelt ons aan